Romulus Vătășescu-Balcan
Romulus Vătășescu-BalcanPsihoterapie adleriană
Psihoterapie cu: adolescenți, adulți, cupluri sau familii care întâmpină dificultăți. Stagii de practică în spitale (ex. Al. Obregia, Militar, Sf. Luca) și în practica privată în ultimii 7 ani.
Formare postuniversitară în cadrul Asociației pentru Psihologie și Psihoterapie Adleriană și program masteral de Psihologie clinică și psihodiagnostic.
Susține workshopuri de creștere, accesând resurse din: psihologie individuală, NLP, art-terapie, psihanaliză.
Psiholog clinician și psihoterapeut, membru al Colegiului Psihologilor din Romania, formator autorizat, certificat CNFPA.
Otilia Mihai
Otilia Mihai Psihoterapie Adleriană
Formarea ei profesională include Facultatea de Asistenţă Socială şi Sociologie – Universitatea Bucureşti, formare în Psihoterapie Adleriană, formare în cadrul Asociaţiei Kofoed’s School România, formare în terapie ABA în cadrul cursurilor organizate de Asociaţia Help Autism.
Consideră că unul din cele mai importante criterii de apreciere al stărilor psihice este modul în care indivizii interacţionează social. Sub forma psihoterapiei individuale sau de grup, de cuplu sau familie, derulează un proces de înţelegere a mecanismelor conştiente şi neconştiente ale stilului de viaţă al clientului, cu scopul inducerii autocunoaşterii şi orientării sale către aspectele utile, funcţionale în toate ariile de interes.
Matei Georgescu
Matei GeorgescuPsihanaliză
Studii aprofundate în psihopatologie fundamentală şi psihanaliză, Universitatea Paris 7, master antropologie, doctor în filosofie, doctor în psihopatologie fundamentală şi psihanaliză, Universitatea Paris 7, postdoctorat în cercetare avansată, Institutul de Medicină Legală, Bucureşti.
Cursuri şi seminarii susţinute în cadrul Universităţilor: Titu Maiorescu, S.N.S.P.A., Spiru Haret, Universitatea din Bucureşti, la disciplinele: Introducere în psihanaliză, Psihologie proiectivă, Psihopatologie psihanalitică, Etnopsihologie, Introducere în consilierea psihologică, Introducere în psihologia comunicării, Elemente de epistemologie în psihoterapie, Valenţe psihodinamice ale relaţiei analitice, (Contra)transfer în psihanaliză.
Autor a 15 cărți, zeci de articole, realizator de emisiuni tv, organizator de mese rotunde și manifestări științifice de profil.
Cristina Enescu
Cristina EnescuPsihoterapie experiențială
Absolventă a Facultății de Asistență Socială a Universității București, cu specializare în Asistența socială a familiei și copilului.
Formare postuniversitară în psihoterapie în cadrul SPER – Societatea de Psihoterapie Experiențială Română.
Master în Psihologie Clinică si Psihodiagnoză.
Psihoterapeut, membră COPSI – Colegiul Psihologilor din Romania.
Lucru cu copii cu deficiențe psihice sau fizice, adolescenți, adulți, cupluri sau familii aflate în impas.
Cursuri și formări pentru dezvoltarea cunoștințelor în domeniul psihoterapiei individuale și de cuplu.
În prezent aprofundează metoda Constelațiilor de Familie.
Irina Vătășescu-Balcan
Irina Vătășescu-BalcanPsihologie clinică, psihanaliză
Întreaga activitate profesională, alături de practica proprie și de dezvoltarea personală în psihanaliză, au constituit bazele fundamentale ale unei experiențe vaste, lucrând în instituţii din domeniul medical și bancar, unde a petrecut peste 16 ani de activitate profesională.
Practica terapeutică include, preponderent, abordare grupală, în traininguri, workshopuri și ateliere de dezvoltare personală, dar și evaluare și consiliere psihologică individuală și de cuplu sau familie.
Știe că fiecare individ este unic și că a excela în ceea ce faci nu poate fi rezultatul celorlalți, al contextelor de viață, al întâmplării. Afirmă că răspunsul cu privire la cea mai bună versiune a ta ești chiar tu!
 Anne Marie Oncescu
Anne Marie OncescuPsihoterapie Adleriană
Așa cum înțeleg și practic psihoterapia adleriană, simt să ofer o relație de parteneriat suportiv, care poate fi de ajutor în găsirea, regăsirea, ranforsarea sau construirea locului personal de siguranță.
Cred că permanenta conexiune cu sine, permite cunoașterea sau regăsirea de sine și stabilirea priorităților, în acord cu potențialul, către atingerea scopului personal de viață – o stare de bine generic, particulară fiecăruia dintre noi, la un moment dat. Parcursul terapeutic poate însemna bucuria de a descoperi noi puteri personale și de a le folosi, dar și frustrarea și greul pe care îl presupune răvășirea personală, întru reașezarea emoții utile și pe convingeri care vor sluji propriei dezvoltări.
Lucian Trașă
Lucian TrașăPsihoterapie jungiană
Absolvent al Facultății de Psihologie, specializarea Psihologie Medicală și Psihoterapie.
Formare terapeutică de orientare psihanalitică. Sprijinit de nume mari din psihanaliza românească:
V. D. Zamfirescu, M. Minulescu, V. Sandor, E. Papadima, se consideră mai aproape de orientarea transpersonală și de psihologia analitică jungiană.
Absolvent al primului program masteral din România, doctorat interdisciplinar etnologie-psihologie cu titlul: Forme și funcții ale schimbului. O perspectiva psihanalitică.
Beatrice CrăciunTrainer
Este specializată în consiliere pentru dezvoltare personală, capabilă să înţeleagă şi să ajute în gestionarea eficientă a situaţiilor solicitante prin care treceţi, implicându-se în fiecare etapă a procesului transformator, cu o fire înţelegătoare, empatică şi deschisă, având sute de ore de dezvoltare personală.
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro. Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.