Irina Vătășescu-Balcan

Psihologie clinică, psihanaliză

  • Întreaga activitate profesională, alături de practica proprie și de dezvoltarea personală în psihanaliză, au constituit bazele fundamentale ale unei experiențe vaste, lucrând în instituţii din domeniul medical și bancar, unde a petrecut peste 16 ani de activitate profesională.
  • Practica terapeutică include, preponderent, abordare grupală, în traininguri, workshopuri și ateliere de dezvoltare personală, dar și evaluare și consiliere psihologică individuală și de cuplu sau familie.
  • Știe că fiecare individ este unic și că a excela în ceea ce faci nu poate fi rezultatul celorlalți, al contextelor de viață, al întâmplării. Afirmă că răspunsul cu privire la cea mai bună versiune a ta ești chiar tu!

Otilia Mihai

Psihoterapie adleriană

  • Formarea ei profesională include Facultatea de Asistenţă Socială şi Sociologie – Universitatea Bucureşti, formare în Psihoterapie Adleriană, formare în cadrul Asociaţiei Kofoed’s School România, formare în terapie ABA în cadrul cursurilor organizate de Asociaţia Help Autism.
  • Consideră că unul din cele mai importante criterii de apreciere al stărilor psihice este modul în care indivizii interacţionează social. Sub forma psihoterapiei individuale sau de grup, de cuplu sau familie, derulează un proces de înţelegere a mecanismelor conştiente şi neconştiente ale stilului de viaţă al clientului, cu scopul inducerii autocunoaşterii şi orientării sale către aspectele utile, funcţionale în toate ariile de interes.

Anne Marie Oncescu

Psihoterapie adleriană

  • Așa cum înțeleg și practic psihoterapia adleriană, simt să ofer o relație de parteneriat suportiv, care poate fi de ajutor în găsirea, regăsirea, ranforsarea sau construirea locului personal de siguranță.
  • Cred că permanenta conexiune cu sine, permite cunoașterea sau regăsirea de sine și stabilirea priorităților, în acord cu potențialul, către atingerea scopului personal de viață – o stare de bine generic, particulară fiecăruia dintre noi, la un moment dat. Parcursul terapeutic poate însemna bucuria de a descoperi noi puteri personale și de a le folosi, dar și frustrarea și greul pe care îl presupune răvășirea personală, întru reașezarea emoții utile și pe convingeri care vor sluji propriei dezvoltări.

Ilzy Florea

Psihologie clinica, Terapii scurte colaborative orientate pe solutii si resurse

Absolventa a Facultatii de Psihologie, studii masterale in desfasurare pe Psihologie Clinica si Interventie Psihologica, cu formare in Terapii scurte colaborative orientate pe solutii si resurse, NLP, Coaching, Hipnoză, Managementul Conflictului și Consiliere Vocațională. Cu experiență profesională desfășurată atât individual cât și în grupuri si organizatii profesionale, ca urmare a experientei de peste 20 ani pe zona proceselor de business. Consideră că Omul este o forță, deținător de nebănuite resurse constructive, deseori blocate de conjuncturi superficiale. A obținut rezultate excelente în consiliere de scurtă și de lungă durată, coaching, hipnoză, mentoring, training și mediere.

Alina-Isabela Ocrain

Medic specialist psihiatrie

Psihoterapeut adlerian în supervizare
Psihoterapeut cu formare în terapie dialectic-comportamentală
Master devianță socială și criminalitate

Romulus Vătășescu-Balcan

Psihoterapie adleriană, psihologie clinică

  • Psihoterapie cu: adolescenți, adulți, cupluri sau familii care întâmpină dificultăți. Stagii de practică în spitale (ex. Al. Obregia, Militar, Sf. Luca) și în practica privată în ultimii 7 ani.
  • Formare postuniversitară în cadrul Asociației pentru Psihologie și Psihoterapie Adleriană și program masteral de Psihologie clinică și psihodiagnostic.
  • Susține workshopuri de creștere, accesând resurse din: psihologie individuală, NLP, art-terapie, psihanaliză.
  • Psiholog clinician și psihoterapeut, membru al Colegiului Psihologilor din Romania, formator autorizat, certificat CNFPA.

Gabriela Vitikan

Psihologie clinica, psihoterapie psihanalitica

Absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universității Titu Maiorescu, Psiholog clinician autonom – acreditat de Colegiul Psihologilor din România Psihoterapeut în formare postuniversitară , în specializarea psihoterapie psihanalitică, în cadrul ACPPB (Asociația de consiliere și psihoterapie psihanalitică București). Din nevoia de a mă înțelege pe mine mai bine, a apărut nevoia de a-l înțelege pe cel de lângă mine. Eu am fost primul meu pacient. Încă sunt și voi rămâne în permanență. Dar am descoperit că nu pot face totul singură , cel puț în nu întotdeauna. Uneori ai nevoie de “un celălalt” care să te oglindească, să te ajute să te regăsești.  Impasurile, depresia, anxietatea, fac parte mai mult din viață noastră decât am vrea noi să recunoaștem. Nu se pune problema să le îndepărtăm, să le facem să dispară, ci să fim mai pregătiți în față lor, să le diminuăm impactul asupra noastră.

Rolul meu că psiholog, că psihoterapeut, este să ofer pacientului o privire de ansamblu, din exterior, să îl însoțesc pe acest drum al căutării de sine plin de frământări , să îl ajut să își regăsească resursele pentru a face față dificultăților întâmpinate și a merge mai departe; pentru a putea fi capabil să simtă împlinire și satisfacție și a obține o altă calitate a vieții. Nici copiii nu sunt ocoliți de aceste dificultăți, cu o bună parte din aceste frământări se confruntă și ei.  Și trebuie tratați cu aceeași seriozitate, pentru că impactul evenimentelor ii poate afecta mai mult în această perioada de formare, în care fragilitatea este mai mare. Toate acestea au ecou mai târziu, în viață adultă.

Cristina Enescu

Psihoterapie experimentală

  • Absolventă a Facultății de Asistență Socială a Universității București, cu specializare în Asistența socială a familiei și copilului.
  • Formare postuniversitară în psihoterapie în cadrul SPER – Societatea de Psihoterapie Experiențială Română.
  • Master în Psihologie Clinică si Psihodiagnoză.
  • Psihoterapeut, membră COPSI – Colegiul Psihologilor din Romania.
  • Lucru cu copii cu deficiențe psihice sau fizice, adolescenți, adulți, cupluri sau familii aflate în impas.
  • Cursuri și formări pentru dezvoltarea cunoștințelor în domeniul psihoterapiei individuale și de cuplu.
  • În prezent aprofundează metoda Constelațiilor de Familie.