Psihoterapie

Psihoterapia este considerată un domeniu interdisciplinar, situat între medicină şi psihologie, care înglobează vaste cunoştinte şi din alte domenii de interes, care pot ajuta la o mai bună cunoaştere şi înţelegere a persoanei. Psihoterapia reprezintă o modalitate de tratament complex şi planificat, prin mijloace şi metodologii ştiinţifice, într-un cadru teroretic şi clinic, ce are ca scop diminuarea sau eliminarea unor tulburări, simptome sau alte stări de disconfort psihic, psihosomatic   sau comportamental. Tratamentul în psihoterapie nu este medicamentos, deşi poate însoţi un tratament medicamentos.

Într-un proces psihoterapeutic poate intra orice persoană, fie că este afectată de o anumită tulburare sau disconfort, fie că, pur şi simplu, doreşte să se cunoască mai bine, să schimbe ceva la sine sau în relaţii cu ceilalţi.

Psihoterapeut poate fi doar acea persoana care a absolvit cursurile postuniversitare ale uneia dintre şcolile certificate şi acreditate de Colegiul Psihologilor din România.

Recomandă unui prieten

Menu