Grupuri dezvoltare personală

„Fiecare poartă în sine o opinie despre sine şi despre îndatoririle vieţii. O linie de viaţă şi o lege de mişcare care îl domină fără ca el să înţeleagă, fără ca el să îşi dea seama de ele.”
Alfred Adler medic şi psihoterapeut, fondator al Şcolii de Psihoterapie Individuală

Dezvoltarea personală în cadrul grupurilor are o dinamică unică, dând valoare modului personal în care fiecare din membrii grupului se exprimă şi interacţionează autentic. Modul în care participanţii se oglindesc reciproc, se adaptează şi se completează, determină o evoluţie accelerată, care permite o autocunoaştere intensivă cu efecte constructive complexe.

Grupurile de dezvoltare personală vizează dezvoltarea fiecăruia dintre participanţi, utilizând un ansamblu de tehnici şi metode care abordează grupul, primind răspunsuri individuale unice.

Proiectele propuse de Centrul IPSI au ca scop crearea unui cadru care  să favorizeze interacțiunea directă dintre oameni într-un mod distractiv și constructiv.  Activităţile propuse de noi reprezintă alternative plăcute de a petrece timpul liber, oportunitatăți de a cunoște oameni și de a-și face prieteni noi și, cel mai important, ocazia de a lucra cu sine şi de a-ţi (re)descoperi propriile scopuri personale.

Pe scurt, prin grupurile de dezvoltare personală te descoperi, te orientezi şi îţi dinamizezi viaţa, contribuind activ la dezvoltarea ta personală. Mesajul pe care îl transmitem este să renunți pentru câteva ore la tehnologie și să te conectezi în mod autentic cu alți oameni, pentru a trăi experiențe plăcute împreună.

Grupurile de dezvoltare personală se susţin atât în cursul săptămânii, între orele 18:30 – 21:00, cât şi sâmbăta și duminica, între orele 10:30 – 17:00.

Pentru a te alătura unui grup de dezvoltare personală trimite-ne un email la: contact@ipsi.ro

– De ce el?
– Pentru ca…
– De ce ea?
– Pentru ca…
– De ce noi?
– Pentru ca…
– Auzi, da’ de ce ei pot sa…?, iar noi nu?
– Pentru ca…
– Pentru ca…!? Pentru ca…?!?
Sambata, poti afla. Vino la atelierul de lucru cu cele mai profunde emotii, cu eros, filos si agape, in lumina de luciditate!

Durata: 6 ore.
Investitie: 150 lei/persoana daca vii cu inca o persoana, 200 lei/persoana daca vii sola ori solo.
Loc: Str. Victor Eftimiu, nr. 5-7 (Lângă Cișmigiu – Sala Palatului), Sect.1, Bucuresti.
Facilitatori: Irina si Romulus Vătășescu.
– Vino, nu-ti (L)ipsi!

„Până nu simţim cu adevărat că bărbaţii şi femeile sunt în egalitate […], vom avea un mare obstacol spre succesul în căsătorie. […] O persoană care este exclusiv centrată pe sine nu este pregătită pentru a fi o jumătate dintr-un cuplu” Alfred Adler

Durata: 1.5 ore.
Investitie: 50 lei/persoana
Loc: online via whatsapp.

Facilitatori: Irina Vătășescu.
– Vino, nu-ti (L)ipsi!

Prima întâlnire dintr-o serie ce propun să descoperi armonia în relația cu sine și în relația cu ceilalți.

Întâlnirea va ține cont de temele participanților.

Tehnicile de relaxare reduc simptomele asociate cu stresul si ajuta la imbunatatirea calitatii vietii.

Exista carti si informatii pe internet din abundenta in legatura cu aceste metode, dar cea mai buna metoda este de a invata alaturi de un profesionist. Astfel, te asiguri ca tehnica folosita este corecta, iar beneficiile tale sunt maxime.

Tehnicile de relaxare reprezinta o modalitate excelenta de management al stresului, in special pentru persoanele care au probleme de sanatate asocitate cu stresul.

Învățarea corecta a unor tehnici de relaxare va aduce rezolvarea pentru problemele tale, rapid si sigur.

Printre beneficiile tehnicilor de relaxare amintim: normalizarea pulsului, reducerea presiunii arteriale, imbunatatirea respiratiei, reducerea activitatii hormonilor stresului, cresterea fluxului de sange in muschii principali, reducerea tensiunii musculare si a durerii cronice, imbunatatirea concentrarii si a starii de spirit, scaderea senzatiei de oboseala, reducerea sentimentelor de frustrare, cresterea increderii in capacitatile proprii de a face fata problemelor.

Pentru a învăța tehnici de relaxare, te invitam la un grup de dezvoltare personala.


 

Durată ședință: 120 minute
Cost: 50 RON/persoană
Calendar: întâlnirile au loc în zilele de joi, la orele 17:00. Ziua va fi stabilita in funcție de înscrieri.

Psihoterapeuți: Cristina Enescu si Romulus Vătășescu.

Pentru informații și programări, te rugăm să ne contactezi.

Oamenii acţionează în viaţă, de regulă, doar atunci când cred că au opinii “precise” cu privire la capacităţile lor, ca şi cum ar putea anticipa cu exactitate dificultăţile şi oportunităţile situaţiei date. De multe ori sunt lăsate în urmă acţiuni valoroase, din teama de a nu fi pregătit suficient pentru ele.

Cel mai adesea, derapajele apar ca urmare a Stimei de Sine, care înseamnă congruenţa dintre:
• Idealul de Sine – ceea ce îşi reprezintă, fiecare dintre noi, legat de ţinta pe care ne-am propus-o (reper inconştient însă activ) cu privire la persoana noastră
• Conceptul și Imaginea de Sine – felul în care suntem, respectiv credem noi că suntem
• Imaginea celorlalţi despre noi – oglindă a acţiunilor noastre conştiente dar şi inconştiente, pe care ceilalţi le observă prin comportamentul nostru.

Atunci când cele 3 oglinzi se află în dizarmonie, ne găsim nepregătiţi în faţa situaţiilor de viaţă, suferind dezamăgiri şi un sentiment de apăsare, de insuficienţă.

Prin tehnicile de explorare a idealului de Sine, a imaginii de Sine şi a imaginii celorlalţi despre noi reuşim să ne adaptăm la nevoile inconştiente proprii. Beneficiul acestei realităţi obţinute astfel este că ne re-corelăm cele 3 elemente, astfel încât să atingem armonia interioară, micşorând conflictul dintre cele 3 perspective care, împreună, formează Stima de Sine.

Vino la tema de dezvoltare personală “Stima de Sine” şi vei înţelege mai concret ce anume te ţine să te poziţionezi corect şi concret, fără pierderi personale de imagine sau auto-respect, în viața de zi cu zi. Te vei explora pe tine şi îi vei ajuta şi pe ceilalţi să se exploreze, într-un mod plăcut şi atent mediat, care îţi va oferi o oglindire mai clară asupra idealurilor tale şi a modului în care te percep ceilalţi.

Durata acestui grup este de 6 ore iar preţul este de 200 lei/persoană. Vino însoţit de încă o persoană şi veţi plăti împreuna 300 de lei.
Întâlnirile vor avea loc în zilele de sâmbătă, între orele 10,00 – 16,00, str. Victor Eftimiu, nr.5-7 (Lângă Cișmigiu – Sala Palatului).
Facilitatori: Irina Vătășescu, Romulus Vătășescu.

Pentru informații și programări, te rugăm să ne contactezi.

Stilul de viață este marca ta înregistrată de care adesea nu ești atât de conștient pe cât ai avea nevoie. Uneori, în loc să simți nemijlocit faptul că îți trăiești viața, simți că viața te trăiește; uneori alegi fără să știi (de) ce; uneori simți ceva ce ți-ar aduce satisfacție sau ceva ce ți-ar trebui… dacă doar nu ți-ar lipsi atât de mult!
Oamenii acţionează în viaţă, de regulă, doar atunci când cred că au opinii “precise” cu privire la capacităţile lor, ca şi cum ar putea anticipa cu exactitate dificultăţile şi oportunităţile situaţiei date. De multe ori sunt lăsate în urmă acţiuni valoroase, din teama de a nu fi pregătit suficient pentru ele.
Prin tehnicile de explorării ghidate mediate de terapeuții ipsi, cu participarea benefică a altor participanți care sunt acolo pentru ei și pentru tine, noi reuşim să te aducem în prim-plan ție însuți, cu meandrele de care nu mai ești atât de conștient, exersate de-a lungul întregii vieți fără a ma chestiona decât atunci când „se numără bobocii”… Beneficiul acestei introspecții este că ne re-corelăm și reconectăm la sinele profund, că devenim mai asertivi, afirmativi în propria viață, dispuși la a face lucruri în cel mai activ mod cu putință pentru noi înșine. Devenind conștienți de linia de mișcare în propria viață, de propriile idealuri, principii și credințe personale, ne putem ajusta așa-numita logică privată sau logica personală pentru a ne adecva în lumea internă la cel mai complet mod, astfel încât să atingem armonia interioară, micşorând conflictul sau insatisfacția.

Vino la tema de dezvoltare personală “Stilul vieții” şi vei înţelege mai concret ce te reţine să te poziţionezi corect.

Durata acestui grup este de 2,5 ore iar preţul este de 80 lei/modul.
Vino la toate cele trei module și vei plăti 50 lei/modul.
Întâlnirile vor avea loc în zilele de miercuri, între orele 18,30 – 21,00, str. Victor Eftimiu, nr. 5-7 (Lângă Cișmigiu – Sala Palatului).

Facilitatori: Irina Vătășescu, Romulus Vătășescu.

Pentru informații și programări, te rugăm să ne contactezi.

Străvechea şezătoare revine!
Şezătorile IPSI sunt adunări restrânse (între 5-10 participanţi) care au scopul de a facilita interacţiunea directă dintre membri într-un cadru atent mediat şi confortabil, cu teme punctuale în fiecare săptămână, care îţi permit să te înţelegi pe tine, să îi înţelegi pe ceilalţi, sa primeşti sprijin, să oferi la rândul tău sprijin, pe scurt: să exersezi şi să dezvolţi cele mai frumoase resurse personale de care dispui.
Urmărind principiul exerciţiului susţinut de auto-explorare şi dezvoltare, şezătorile presupun un parcurs ÎMPREUNĂ al unui grup restrâns de participanţi, aceştia devenind, pe parcursul a 12 întâlniri săptămânale, membrii unei comunităţi cu scop comun şi rezultate individuale şi de grup.
Şezătorile presupun ca, de la a doua întâlnire, participanţii să rămână în grupul respectiv, pentru a se asigura stabilitate şi eficienţă pe durata celor 12 întâlniri.
Finalizarea acestui abonament de 3 luni o constă într-o şedinţă individuală de lucru, oferită ca bonus, cu unul dintre psihoterapeuţii care au făcut parte din grupul respectiv, pentru a stabiliza noţiunile lucrate. Această şedinţă individuală are o durată de 45 minute şi face o legătură între toate întâlnirile săptămânale la care ai participat până atunci, clarificând şi potenţând activitatea şi dezvoltarea ta personală.

Şezătorile sunt structurate pe tematici săptămînale, precum:

  • Despre sine
  • Constelaţii de familie
  • Stil de viaţă
  • Scenariul de viaţă
  • Integrare la locul de muncă
  • Gestionarea conflictelor
  • Emoţii negative
  • Poziţionare socială etc.

Ce ai de făcut? Pentru început, rezervă-ţi o seară de vineri din săptămâna ta obișnuită (între orele 18.30 – 21.00). Aceasta va fi seara ta de șezătoare, de introspecție, de interacțiune cu sens. Apoi trimite-ne un email la contact@ipsi.ro şi înscrie-te la cel mai potrivit tip de abonament pentru minte şi suflet. Nu-ti (L)ipsi!

Recomandă unui prieten